>> BACK <<    
   

Barselona
Barselona ima dobar noćni život jer ima puno stranaca, studenata, i turista. Tu ćete naći klub svake vrste, od džeza do tehno treša.

Izvor: B92


Ponuda u baru Pippermint / Photo: www.pippermintbcn.com

Ponuda u baru Pippermint / Photo: www.pippermintbcn.com

Za one koji prvi put dolaze u Barselonu, noćni provod je najbolje početi u istorijskom gotskom kvartu Barri Gòtic i u 1 km dugoj pešačkoj ulici Las Ramblas.

L'Eixample je deo Barselone severno od Ciutat Vella (Starog grada), koji je najviše razvio u 19. i početkom 20. veka. Danas ima veliku koncentraciju klubova i pabova, a većina je smeštena na zapadnoj strani kvarta. Gej scena je ovde vrlo prisutna.

Maremagnum je komercijalni centar na obali mora, najveći u gradu, koji se sastoji u glavnom od klubova i prodavnica. Tokom dana tu ćete sresti porodice s decom koje se šetaju rivom, a noću je se pretvara u mesto za izlazak – nalazi se sve, od tehno muzike preko irskih pabova do salse. Cene su relativno visoke.

Port Olimpic je marina za jahte oko koje postoji čitav niz klubova, a atmosfera donekle podseća na Maremagnum. Ovde je naročito dobro leti kada su otvorene bašte.

KAFEI

U gradu ima bezbroj vrlo prijatnih kafea u kojima se regularno toči i alkohol. Najčešće rade do 1 ujutro, ali u svakom delu gradu je moguće pronaći neki koji je otvoren i duže.

U većini kafea se služi i hrana, ne baš restoranskog kvaliteta, ali sa dobrom ponudom ukusnih snekova i peciva. U nekim kafeima služe se i prava jela, koja su pri tom jefitnija od sličnih u klasičnim restoranima.

Kafei su odlična mesta pre svega za kuliranje tokom vrelog popodneva, ali su zgodni i za poslovne sastanke.

Café d'Opera nalazi se na Rambli, i ima odličnu poziciju za posmatranje prolaznika, kao i uličnih performansa. Nalazi se kod raskrsnice Ramble i ulice Calle Ferran, u blizini metro stanice Liceu. Otvoren je od podneva pa do sitnih sati.

BAROVI I PABOVI


Photo: Adrià García / Flickr

Noćni život je simbol Barselone, tako da grad ima ogromnu koncentraciju barova i pabova.

Izbor je ogroman i raznovrstan, i lako ćete naći ono što želite - barove sa podijumom za igru, karaoke, živu svirku, dobre DJ-eve, ali pabove koji su na pola puta do pravog restorana.

Barovi su obično otvoreni do 2 ili 3 ujutro, mada neki rade i do 5 ujutro kada polaze prvi metroi.

Tradicionalni barovi su puni starijih Španaca koji tu sede satima i igraju karte, i koji će vas sigurno radoznalo pratiti pogledom ako sednete da popijete kafu među lokalcima.

Engleski i irski pabovi se lako nalaze, u njima se služi pravi Guiness*, a osoblje govori engleski.

Barovi u Barseloni su inače poznati po tome da su ekstenzivno i živopisno dekorisani, a mnogi su bukvalno fascinantni.

Pippermint je bar koji postoji već 35 godina, gradska atrakcija u kojoj se pivo može naručiti u džinovskim kriglama od 6 i 13 litara. Otvoren je od 8 pre podne do 2.30 ujutro. Adresa: Borí i Fontestà 20, u blizini metro stanice Diagonal.

EDDA Nordisk Bar je nordijski pab, jedinstven u Barseloni. Služe se nordijska pića kao što su liker od gospinog bilja, bacardi razz, i Absolut vodka. Služi se i skandinavsko pivo, pre svega Norrlands Guld i Tuborg, kao i nordijski snek Skagenröre. Muzika je skandinavska, a na TV ekranu uvek ide neki skandinavski kanal. Adresa: Blasco de Garay 15. Radno vreme: od 6 popodne do 3 ujutro.


Britanski pab George & Dragon

George & Dragon je pravi britanski pab sa britanskim pivom. Omiljen među onima koji za vreme odmora prate utakmice i sportska prvenstva, a ima verovatno najveći plazma ekran u gradu. Otvoren je od 18.30 do 2.30 ujutro. Adresa: Diputacion 269, u blizini metro stanice Psg de Gracia.

Barcelona Flaherty's je najveći irski pab u Barseloni, nalazi se u neposrednoj blizini Ramble, u ulici Plaza Joaquim Xirau, blizu metro stanice Drassanes. U pabu se služi i hrana, a specijaliteti su shepherds pie (pastirova pita), bangers and mash (kobasica sa pireom), i irski doručak. Hrana se služi do ponoći, a pab radi do 3 ujutro. Pivo je 2€, a između 5 i 8 popodne je 1€ (happy hour).

Minusa je bar sa dobrim DJ nastupima uveče. U dnevnoj varijanti je među turistima poznat po odličnom izboru čajeva - iz Kine, Indije, Afrike. Adresa: Valencia 166, kod metro stanice Hospital Clinic.

Aurora je bar u Starom gradu (Ciudad Vella), nalazi se na Rambli, između metro stanica Liceu i Sant Antoni. Ne propustite da probate capirinha, mojito i piña colada. Radno vreme: od 9.30 pre podne do 3 ujutro.

KLUBOVI

Barselona je poznatija po klubovima nego po živim svirkama, a vikend za prave klabere često počinje već u sredu.

Trenutno dominira electro i house muzika, ali je moguće naći i klubove gde se pušta indie, hip-hop ili rock.

Distrito Diagonal – poznat klub sa zanimljivim enterijerom. Pušta se najviše deep house i garage. Radno vreme: od 23.00 do ujutro. Adresa: Av. Diagonal, 442, metro stanica Diagonal.

Hyde je spektakularni novi klub u Barseloni koji okuplja neke od najboljih DJ-eva u gradu. Tematske večeri su česte, a najviše se pušta electro i house.

Bucaro je fancy klub u samom centru grada. Separei su krajnje udobni, a pušta se chill-out, lounge, jazz i funky. Otvoren je do 4.30 ujutro. Adresa: Aribau 195, metro Hospital Clinic.


   
>> BACK <<